fixar för fullt

2013-09-30 / 21:17:00
har haft verkligen fullt upp med bloggen nu på sistone. har kasnke inte loggat sådär suuuperduper mkt, men jag håller på att leta nya koder till kodmallen så de ska bli lite proffsigare look på bloggen ;)
 
men om man drar dom senaste dagarna lite sådär så gick clara en promenad med honom i fredag och tävlade honom på lördagen i Falun eftersom jag var tvungen att åka till Avesta och spela i D-laget. på söndag dressyrtränade jag för Kerstin Ahlgren. en riktigt bra träning blev det!
 
 
 
och idag red jag ut med honom till backen och han va ovanligt pigg. kanske för att det börjar bli lite kallare ;) men usch vill inte snart tänka på att det kommer komma massa snö och att man kommer frysa ihjäl så fort man kliver utanför dörren :(
 
imorgon har jag orienteringsprov, hoppas jag inte möter på en älg eller nått för då dör jag :o
 
/ Emmy
 
 
 
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Jag vill inte ha höst..

2013-09-30 / 17:38:17
/Clara 




(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Höst brrrr

2013-09-30 / 09:46:02


(0) kommentarer Kategori: videor / länk

   

Results

2013-09-29 / 14:47:44
Andra dunder helgen på rad. Förra helgen -dubbel seger. Denna helgen -dubbel seger + en 3e plats med Stokes. 

Tävlade Stokes också för att Emmy åkte t Avesta och spela innebandy DM :) vann med 2 sek i l:Cn och låg både 1a och 2a med Nicki och Stokes enda t sista ryttaren, Stokes blev nedputtad till en 3e plats ;) 

I L:Bn så va jag enda felfria ekipage så de ledde också till en vinst. Men Stokes va trött, och orkade inte över alla hinder elr igenom kombinationen = ute. 

Så nöjd över Skrutten, jäklar vilket team vi har blivit! Ska skriva ett nlägg sen om våra planer som kanske får vänta t nästa år! 

/Clara 



(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Mot Falun..

2013-09-28 / 09:10:22
...med dubbla skäckisar!
/Clara 



(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Jodu jag är vaken sedan 05.45

2013-09-28 / 06:35:27
mot avesta!!! de enda som är dåliga med denna dagen lär ju va att man va tvungen att gå upp 05.45.. lite kämpigt vare allt att lämna den varma sägen :(

/ Emmy



(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

HEEELG

2013-09-26 / 22:40:01
nu är det äntligen helg och min helg är då minst sagt fullproppad ;) imorgon fyller farmor år så då ska jag på middag, sen på lördag ska jag gå upp klockan sju och vara i Avesta för att spela dam DM i innebandy som ingår även i Distriktslagsuttagningen. fett nervös för det är nu det gäller! men de är bara att kötta på för det är tre matcher och vi är tre målvakter, och eftersom dom vill se alla tre så kommer jag förmodligen att få stå en som är 2 x 20 min lång bara :) så de är inte så farligt.
 
red ut en sväng idag med clara och herregud va pigg gubbe va! fick rida in på en liten äng och jobba av honom de mesta, annars hade han vart helt omöjligt att rida hela vägen hem. imorgon ska ha promeneras och på lördag ska clara tävla med han eftersom jag måste vara i Avesta.
 
på söndag är det en vitt kort-kur uppe på klubben som US håller i. får se om jag behöver åka upp dit, tror vi hade nog med folk ändå :) 
 
så ja, det här är min helg... kommer bli en riktigt rolig en tror ja allt. så länge dom inte skjuter ihjäl mig på lördag ;)
 
/ Emmy

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Emmy & Stokes LL träning

2013-09-26 / 12:02:42


(0) kommentarer Kategori: videor / länk

   

En riktigt fredags-feeling torsdag

2013-09-26 / 11:55:22
Märks verkligen i våran klass när man är trött. Flummat runt på alla lektioner hittills, började med kall orientering imorse... Brrr.. 

Igår vilade Nicki Skrutten och jag följde med Emmy ner på träning t Hedemora. Kallt där också, brr höst. Uuusch :s 

På lördag står tävling i Falun på schemat :)
/Clara 





(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Lagomt mörbultad

2013-09-24 / 21:18:58
idag va en riktigt stressad dag.. iaf om ni frågar mig. så fort jag kom till stallet efter skolan så fick jag fixa allt så fort som de bara gick, rida ut och rida lite på banan, fixa lite med sadelskåpet tills imorgon och putsa sadel och lite sånt. sen hem, äta och vidare på träning inne i Falun. vi spelade intern match mot D3 och jag trodde stundtals att jag skulle dö.. fick ett skott mitt på nyckelbenet och fy satan va de sved! samma sak med ett som jag fick mitt på revbenen, men de är bara att bita ihop och köra på ;)
 
som sagt, imorgon är det ju Hedemora som gäller. jag tror att jag åker hem efter skolan och sen tar jag och mamma BMW med transporten till stallet. Stokes kändes väldigt taggad, så jag hoppas att han är lika pigg imorgon! nu när de är lite kyligare ute så blir de lite extra fart i bus ;)
 
vi har gjort om lite på bloggen också! bytt till ett lite mera höstigt tema om man säger så. headern är för bara för tillfället. ska fixa och pyssla med den så kommer den "riktiga" upp inom kort ;) clara håller på att fixa lite snygga signaturer till oss och lite annat sånt smått och gott! så håll utkik ;)
 
/ Emmy
 
 
såhär kände jag idag när jag hittade en tjuga i ridbyxorna ;)

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Den bästa

2013-09-24 / 10:00:26



(0) kommentarer Kategori: Munsboro Stokes / länk

   

photoshoot + uteritt

2013-09-24 / 07:34:00
efter photoshooten igår så red jag och clara ut en liten sväng. skulle igentligen ha jobbat honom lite på banan också, men jag hoppade över det. sen åkte vi till grycksbo och busade runt lite. körde ut i skogen till nå konstiga lysen och de måste ha vart en skogsmaskin eller nått sånt, annars vette fasiken va de där va..
 
idag ska iaf stokes gå lite på banan oh imorgon ska jag åka till hedemora och träna för linda lejon. de va ett tag sen nu men nu är vi igång igen! på söndag tänkte jag även träna dressyr för kerstin ahlgren, de va också ett tag sen jag gjorde det. nej usch, nu ska vi se till att ta tag i de sista som är kvar av detta året.
 
det är rätt irreterande att fylla år sent på året. medans alla andra går och tänker en dag närmare julafton så tänker jag fortfarande på min födelsedag i oktober...morr....
 
uttagen till nästa D-lags träff blev jag också. hoppade typ runt på macken igår när jag fick smset. glaaaad tjej!! vi ska träffas på lördag och spela DM i Avesta. samlingen är 8.20 i Avesta tror jag.. så det blir en riktigt tidig morgon..
 
/ Emmy
 
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

PHOTOSHOOT

2013-09-23 / 22:03:00
 
 
 
 
 
 
 

(0) kommentarer Kategori: Riders of Sweden / länk

   

pigg ponnybus ☆

2013-09-22 / 21:22:00
idag var stokes riktigt pigg! tänkte att han skulle börja få jobba lite lätt idag så red ut i ungefär en halvtimme oh sen jobbadehan lite på banan bara. haha han var lika pigg som alltid, lilla farbor då ;) på onsdag blir det hoppträning i Hedemora oh sen tänkte jag försöka klämma in en dressyrträning innan tävlingen på lördag i Falun :)
 
jag och clara tänkte fota idag, så det skulle kunna komma upp lite nya bilder på bloggen eftersom vi fortfarande har vinter bilder kvar, men det gick inte så bra.. vi höll på att fixa hästarna då typ världens storm kom in. det blåste satan oh regnade, så det va det fotovädret de... 
 
åkte till Norells vid lunch med mamma och clara också. var tvungen att köpa ett nytt reflextäcke till stokes för det han har nu är för litet. sen tyckte jag att han skulle få ett nytt också ;) tittade efter en ny dunväst elr nått liknande också, eftersom mamma har tvättat sönder min andra från Hööks.. men jag tänker inte slänga den för de! de är min lilla älskling ju <3
 
/ Emmy
 
 
alltid lika kul när han vill stå stilla när man ska ta kort..
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

De va de fotovädret

2013-09-22 / 16:19:24



(0) kommentarer Kategori: Riders of Sweden / länk

   

Dagens soliga plan

2013-09-22 / 11:25:54
De va så fint väder idag, så vi bestämde oss för att ha en photoshoot. Lite höstfräscht sådär :) Dressyr KMet idag blev tyvärr inställt, för att domaren blev sjuk. Men får se det på den positiva sidan då, jag får tillfälle att träna lite till! ;) 

/Clara 


 

(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

MIN BÄSTA PONNYSKRUTT

2013-09-22 / 10:19:29
Asså my god, nu har det lossnat riktigt rejält! Nicki och jag har blivit riktigt samspelta, ett team. På gårdagens tävling tog vi hem segern i båda klasserna! Gick ut sist i 95 och red för vinst. Va enda dubbelnollan i 1m. Hoppade kombinationen 2 ggr utan problem, trots att nästan varenda ekipage stannat på den. Då den stog skymd i skuggan. 

Mil bästabästabästa ponny <3 
/Clara 
 





(0) kommentarer Kategori: Nicki / länk

   

Att vara ärlig

2013-09-21 / 00:11:14
ja, att vara ärlig kan vara en av dom svåraste sakerna i hela världen. jag har under en tid ljugit för mina föräldrar för jag trott att jag skulle vinna på det. men man gör inte det. även fast man inte vill berätta sanningen för sina föräldrar för man vet inte hur dom kommer reagera, så måste man göra det. de jag ljög om inför mina föräldrar var att när jag var ute så berättade jag aldrig hela sanningen. jag ville inte riktigt säga vart jag var eller med vilka. det är inte så att de är nå fel på min vänner, absolut inte! men jag hade även svårt att vara den som var tvungen att gå ifrån, alltså gå hem tidigare än alla andra. jag hade svårt att förstå var ju hur oroliga mina föräldrar igentligen blev. 
 
i torsdags kände jag att jag måste få ett slut på allting. jag stod inte ut med mig själv helt enkelt. så jag gick oh samlade mod en hel dag innan jag berättade för mamma. jag visste inte riktigt hur jag skulle berätta eller hur hon skulle reagera, men de var bäst att bara få det gjort. så jag gjorde det. jag berättade exakt allt. varför jag gjorde som jag gjorde, hur jag vill få ett slut på det oh att jag tänker börja vara mera ärlig. jag sa att om hon har någon fråga om någonting så var det bara att fråga, för jag vill inte gå oh hålla inne massa hemligheter längre. iaf inte ifrån min mamma. jag insåg att det var inte rättvist mot henne.
 
idag var det pappas tur att få reda på hela sanningen. han förstod mig oh var glad över att jag insåg att jag var tvungen att ändra på mig.
 
så jag vet hur jobbigt det är att försöka berätta sanningen för nån men man vet inte hur. men spotta ut orden bara! de känns tungt oh jobbigt. men nu i efterhand när jag känner att mina föräldrar börja lita mera på mig oh inse att jag mognar också, så känns de faktiskt bättre. de tog lite tid för mig att våga göra det, men det är bara att berätta det, rakt igenom.
 
oh nu finns det säkert nån som tänker att de där var väll ingenting? jo, för mig var de det. jag ville ha hjälp men jag visste inte vad för sorts hjälp. men jag har mina fantastiska vännen och "Han", så jag är mer lycklig nu än vad jag någonsin har vart <3
 
/ Emmy
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

borta för ett tag

2013-09-20 / 23:48:20
ja som ni säkert har märkt så har jag vart borta från bloggen ett tag. behövde ta ett litet break oh tänka på mig själv för ett tag. tänkte skriva ett litet inlägg om det senare. får väll se om man kan kalla de litet, de kanske blir suuuperduper långt, vi får se hur mkt jag orkar skriva.
 
men ikväll var jag ute med paulina, rasmus oh simon. vi körde runt lite oh sen blev de så himla kallt så vi drog till rasse ;) de är ändå rätt underbart att vi kan ha så himla fina dagar oh de är snart slutet av september. men snart kommer väll hösten... usch... men de är bara 1 månad kvar tills jag fyller 15! :D 
 
stokes vaccinerades i onsdags så han går lite lugnt dom här närmsta dagarna, sen ska han sättas igång igen oh som det ser ut nu så ska jag till Hedemora på onsdag oh sen åka till Falun på lördag oh tävla ;) 
 
/ Emmy
 
 
den bästa <3
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Dressyrryttarn fundrar

2013-09-20 / 14:44:07
Bytte dressyrsadel nyss och den va svart... Så nu får jag tävla med svart sadel och brunt träns. Äh inget i-landsproblem. Men till frågan. Vilket träns är dressyrigast? ;) 
Dy'on:et elr mitt platta från Hööks? Ska ha ett vitt schabrak med blågul kant, så tänkte ta Sverige pannbandet. 

Sen har Skrutt också skav på näsan. Och de platta gnuggar lite extra på det.. 
Så de lutar mest mot Dy'on:et :)

Red ett jättebra pass på Nicki igår! Jäklar om jag rider så på söndag. Uuuuuh bäste ponny :D 
/Clara 





(1) kommentarer Kategori: Nicki / länk

   

Mysstund @mi casa

2013-09-19 / 18:37:26
Haha samma visa varje dag ;)
/Clara



(1) kommentarer Kategori: Nicki / länk

   

Mys på ledig dag

2013-09-19 / 14:31:32
Ledig idag också, vad gör man då? Tar de chill. Greys Anatomy maraton med migsjälv och Ställa :) ska efter detta avsnitt masa mig ut t stallet och fixa lite. 

mysa bör man annars dör man 
/Clara  


(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Ett utslagen ponnybus

2013-09-18 / 18:59:55
När man inte ska rida på stört passar en viss ponny på att ta en gubblur i de nya mysiga spånet :-) 
/Clara 



(0) kommentarer Kategori: Nicki / länk

   

Ännu mer nya trixelix

2013-09-17 / 22:14:59
Min ponny är smart. Helt klart (höhö de rimma) idag har jag lärt henne 2 nya trix. Puss och tack med höger fram. Så jäkla kul att hon fattar på en gång. Tror nästan att hon kunnat skippat maten idag för jag gav henne så mkt godis. Hehe skämt åsido. 

Förutom att ha lärt henne trix så har jag sadlat om t dressyrryttare idag. Hoppas hon och jag är med på noterna tills söndagens KM. Det bästa med dressyren är att jag får visa min snygga kavaj helt å hållet hehehe. Hoppas hjärnan är skärpt så jag inte rider fel ;) 
Det här ska nog gå. Imon är jag ledig och på torsdag också. Chillmode: ON! 

/Clara 



(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

regnregnregnregnregn

2013-09-16 / 11:10:31
Men blöhö vilket skojj väder det va idag då :( regn och höstigt. Villintevillintevillinte ha kallt och jävligt.. Men som tur är så har jag iaf lagrat upp med gosiga kläder. 

Nicki ska ridas lite lugnt idag och får väl hoppas på att det inte regnar allt för mkt. Dressyrtränas ska det göra den här veckan också. För på söndag så är det dressyr km på klubben. Det blir våran första dressyrtävling och man får väl hoppas att både jag och hon sköter oss. Dagen innan dressyr km så tävlar jag i Torsåker. Får väl hoppas på att hon inte får träningsvärk. 

/Clara
Imorse fyllde jag på vatten ute i hagen med trevligt, närgånget och typ "hjälpande" sällskap. Tyckte dom iaf ;))  




(0) kommentarer Kategori: Clara / länk