Halt ponny.. :(

2013-11-30 / 21:02:01
Dagen började med en Pay n Jump på klubben, jag hjälpte bara till så red inte. När jag såg dom rida idag så slog tanken mig att jag liksom glömt lite hur svårt det egentligen är att rida och hur långt jag verkligen kommit. Kul att se. 

Sen va planen att rida efteråt men pappa skodde fortfarande och när jag väl skulle ut på en tur, så va hon halt :( 
Men pappa har precis varit ute och och fixat så nu hoppas jag att de är bättre tills imon :) 






(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

3 härliga poäng!

2013-11-30 / 16:10:47
matchen idag mot hedemora var den absolut bästa på länge! vi spelade verkligen som ett lag, passningsspelet var helt underbart och jag vågade även ta för mig lite mer än tidigare. grymt härligt med andra ord :D känns som om laget är på väg i serien och att jag är påväg upp ur min lilla svacka. riktigt härligt med 3 poäng med andra ord!
 
nu är jag så himla trött så jag vet inte vad. höll på att somna i bilen påväg hem... nu när jag har fått i mig lite mat så vill jag bara gå och lägga mig och sova men jag måste åka till stallet och rida. herregud va jag kommer sova skönt i natt alltså!!
 
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

tagga match imon!

2013-11-29 / 23:22:00
tjeeeena, har precis kommit hem från Mariam. va där och kollade på halva Idol (vi orkade inge mer) och sen kollade vi på lite random serier. en riktigt härlig kväll med andra ord! satt ute på hennes altan och kollade på datorn, i -6 grader... japp, de blev kallt efter en stund....
 
men snart ska jag gå och lägga mig, är enormt trött och imorgon är det match hemma mot Hedemora. visst, samlingen är inte förens kl 12 men jag vill vara riktigt utvilad så man är på topp :) såååå nu taggar vi igång!!
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

• Helg •

2013-11-29 / 09:34:33
Yes! Då var det äntligen fredag :) Snacka om att jag har längtat efter helg, ska bli så himla skönt att kunna sova ut imorgon och sen match på förmiddagen. På söndag är det dags för dressyrträning och jag tror jag ska rida utan snodd på honom då. Känns som om det kommer funka bra :) 

Ja, har väl inte så mycket mer att säga just nu. Ska väl jobba på i skolan nu så kanske helgen kommer snabbare :) Tänker nog dra ut på lite bus ikväll också, men orkar jag inte det så blir det en joggingrunda!







(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Hej från gammal kärring

2013-11-29 / 09:02:52
Spelade ju skol DM igår i innebandy och jag spelade förut men slutade då jag ville satsa mer på hoppningen. Men jag va med igår på 2 matcher och dig har jag sån träningsvärk att jag avlider... Kände mig som en gammal kärring imorse bär jag skulle gå upp. Så sjukt stel. Kan inget annat än skratta åt mig själv för att jag är så otränad. 

Red gjorde jag också igår. Andra riktiga passet sedan vilan. Red nere på ängen och hon va såå dutti. Tränade lite på byten och tog till mig det som Jens Fredricsson sa på clinicen. OCH DET FUNKADE HUR BRA SOM HELST. Det har varit svårt att byta till höger, men igår gick det helt klockrent :D duttia poni. Idag ska de ridas lite igen, för vi måste vara igång till hoppträning den 8e ;) 



Så här fin himmel i Bjurs idag :) :) 

(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Studiedag

2013-11-28 / 21:34:02
haha jadu på ens tudiedag brukar man ju liksom kunna ta det lite lugnt och så, men itne om man heter Emmy ;) började dagen med att spela skol-DM i innebandy där vi förlorade båda matcherna. äääh, vi hade kul iaf! sen har jag hamnat i någon svacka där jag inte riktigt tror på mig själv, men jag ska ta men upp ur den! that's it.
 
sen åkte jag tillbaks till bjurs och red ut med Clara en sväng. det var då längesen jag red med henne eftersom Nicki står och vinter-vilar eller vad man ska kalla det för :) Stocken va pigg som vanligt men jobbade på bra tycker jag! lite stark då och då, men annars riktigt bra.
 
klockan fyra åkte jag in en sväng till stan för att träffa Emma och gå runt på stan lite med henne. vi kollade på lite julklappar, snackade om innebandy och allt möjligt och hade det bra bara :) jag köpte även ett halsband eftersom mitt andra i var i äkta silver så de har blivit jättefult :( 
 
nu på kvällen tog jag mig en promenad-jogging-springrunda. haha vet itne vad jag ska kalla det men de blev nå blandat ;) gjorde lite som jag kände själv idag eftersom jag inte känner mig på topp. men nu väntar duschen så vi hörs imon!
 
 
 




(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

SSL

2013-11-27 / 17:13:01
som sagt, oootroligt seg dag i skolan. men det blev bättre sen :) fick lyssna på 9C's låtprojekt, haha ja vad ska man säga ;) årets 9:or har garanterat den bästa fantasin när det kommer till att skriva låtar! det har vart lite fram och tillbaks i skolan på sistone, vissa saker har blivit större än vad dom ingentligen har behövt blivit. lite irreterande men jaja, shit happens. bara att ta tag i det och reda ut det :)
 
ikväll åker jag med Anna in till stan och kollar lite på SSL. en till tjej från innebandylaget kanske kommer följa med oss och kolla också, vi får se ;) men det ska bli skönt att ha en dag som jag inte har någon aktivitet alls på! varken ridning eller innebandy. rätt chill att ha sånna dagar också faktiskt ;)
 
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

För att jag älskar min ponny

2013-11-27 / 10:12:00
den här filmen har jag jobbat med i flera timmar. denna ponny betyder så ofantligt mycket för
mig och jag älskar henne av hela mitt hjärta.
 
Se och njut ♥
 
 
 

(0) kommentarer Kategori: Nicki / länk

   

Blev inte mycket igår

2013-11-27 / 08:48:57
Ja igår var det en otroligt seg dag i skolan. Kändes som om man aldrig skulle få gå hem.. Bara denna dagen går snabbare så är jag nöjd! Igår han jag dessutom bara träna i 25 minuter med innebandyn för att det kom lite saker emellan som är viktigare. Hann typ komma dit, köra tre övningar och straffar, sen var ser klart. Idag är träningen inställd för vi ska kolla på herrarnas SSL match mot Täby, och sen tränar jag inte på torsdagar. Så ja.. Tränar 25 minuter och sen ska jag spela match i helgen.. Låter ju bra..

Dressyr står på schemat idag för Stokes med Erica. Så jag ska åka och borsta och fixa honom innan jag åker iväg till stan. 

Och som vanligt så är helgen fullproppad. På fredag ska jag nog till stan eller på bio med Albin, sen är är det pay n' jump på ridklubben på lördagmorgon och match senare på dagen. Söndagen kommer bestå av Kerstin-träning. Så min helg är som vanligt proppfull.. Haha kommer bara död på måndag, men det är inget ovanligt.






(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Hejsan hoppsan

2013-11-26 / 13:48:20
Har inte blivit så mycket bloggning dom senaste dagarna då jag inte riktigt har haft något att skriva om.. Känns lite som om jag bara skriver samma sak om och om igen.. Men jag ska bli bättre!






(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

In progress

2013-11-26 / 10:05:22



Ny fattas min fondvägg på väggarna. Och sedan annat smått å gott 


(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Värmland igår

2013-11-25 / 10:20:00








 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

behövlig tortyr

2013-11-24 / 12:22:02
igår kväll så maserade mamma mig. för att mina axlar, rygg och armar är så sjuukt spända. + att jag har tennisarmbåge på både höger och vänster... 
så idag va ja ju nåååågot öm. menmen välbehövligt. 
 
Nicki ska vila idag och sedan skrittas och travas lite mer nästa vecka. och just nu så har jag sådan abstinens för att hoppa så jag gräver ner mig själv snart !! är så pepp på nästa tävlingssäsong. LA. 110 cm. 1,10 m.
det va inte längesedan jag va livrädd för att hoppa. så LA, det börjar bli högt nu. inte så att jag blir höjdrädd.
utan mer att jag är så stolt över mig själv av att jag övervann rädslan och kommit så här långt idag. 
vill såå gärna nosa på MSV B nästa år också.. får se vad året bjuder på helt enkelt
skulle ju egentligen startat LA dett år, men en svacka kom. men vi kom tillbaka ännu starkare!
 
 
 
 
för hoppa kan hon ju iaf. hindret ligger på 1m

(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

The hunger games Catching Fire

2013-11-23 / 19:14:03
Filmen va helt gryyym. Avlider nästan! jag har sett den första filmen 5 ggr tror jag, den här lär jag se ännu fler! Heeeeelt awesome grym och shitbra

8/5 om man nu ska betygsätta den :D






(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Träningen blev inställd :/

2013-11-22 / 23:28:28
ja jag skulle ju ha ridit dressyr imorgon för Tina men ridhusen på Sveden var bokade för luciaträning och KM. det var verkligen synd, för jag hade behövt ridit lite dressyr. aja, får väll se vad jag hittar på. blir nog en uteritt med avslutning på banan :)
 
har inte så mycket mera att berätta, ska gå och lägga mig snart eftersom vi har hästarna imorgon.. får ju ingen sovmorgon på hela helgen för på söndag när vi ska till Värmland ska jag gå upp halv sju typ :( ah sad face... haha men men, de blir nog så bra så :)
 
 
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Måste bara älska

2013-11-22 / 11:51:43
Ja, vårat lilla "gäng" i skolan har hakat upp sig på ett ord, "sweg". Hahaha kan inte ens förklara vad vi menar med det ordet för jag tror inte vi själva vet vad vi menar med det ;)

Det finns en på Twitter som heter Spodermenpls som lägger ut bara sånt med sweg.






(0) kommentarer Kategori: Tips / länk

   

Q/A

2013-11-22 / 10:37:46



Svar: Appen heter Runkeeper!




(0) kommentarer Kategori: Frågor & svar / länk

   

Framsteg

2013-11-22 / 09:48:24
Igår efter hoppträningen hade jag inte mycket till energi så jag hoppade över att blogga med nu tänkte jag skriva lite om hur går dagen var :)

Vi värmde upp genom att göra enkla volter runt fyra koner, en per/sida. Fokusen låg inte på att hästen skulle gå i form eller så, utan mera att vi skulle känna takten i traven/galoppen och få med oss hästarna i svängarna. Tyckte det var en riktigt bra uppvärmningsövning faktiskt. Stokes tyckte nog det var lite jobbigt men han jobbade på riktigt bra! 

Sen började vi jobba lite mera. Vi körde en övning som heter 17/17 ("sjutton-sjutton"). Det innebär att man har tre räcken med 17 meter mellan alla. Man kan leka runt väldigt mycket med avstånden men jag hoppade på antingen 5 eller 6 galoppsprång. Även här jobbade Stokes på väldigt bra och var väldigt följsam. Lite stark var han i början men det blev bättre mot slutet.

Sen avslutade vi med en liten bana som bestod av 17/17, en oxer, ett smalt räcke med en "låda" under och en oxerserie med två galoppsprång mellan. Hindrena var inte så himla höga, kanske 70-80 cm men det var bra för då kunde man fokusera på känslan och takten istället för att det skulle gå skit och hindrena låg på 1-1.10m. 

Idag ska jag bara ut och gå med honom och imorgon ska jag in på Sveden och rida dressyr. På söndag ska jag vara hela dagen i Värmland så då får han troligen vila.




(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

HUR retligt?!

2013-11-21 / 18:23:03
jag beställde 2 jackor och en tröja för nån vecka sedan och väntat spänt på att de ska komma sedan dess.
har spåret det på en sida och sett steg för steg vart det befunnit sig. 
 
och så stod det att det skulle komma idag. vilket jag trodde då att de skulle komma till 
Konsum elr Korsvägen som är postombud. men nej. de hade kommit hem till HUSET kvart i tio imorse.
vilken människa är hemma då?! inte ringde dom innan elr så heller. 
så hen stod väl här och rulla tummarna en stund med två skällanda lurviga vakthundar bakom dörren. 
och satte en lapp på dörren och pallrade sig iväg... 
 
men om jag hade varit hemma från skolan idag också så skulle jag inte ens få ta paketet, 
då de krävdes vuxen underskrift...
OM jag nu hade varit hemma och hen hade kommit med paketet 10 cm från mig, hade jag inte fått ta de.
då skulle jag lätt jagat hen med en högaffel. helt klart. 
 
grrr.. så mamma ändrade adressen till hennes jobb, så jag hoppas att jag får det imon..... morrrr
 
 
 
kom igen...?
 

(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

New nails

2013-11-21 / 17:35:59
Fick äntligen chansen att testa att göra Galaxy nails. Åh så snyggt det blev! 





(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

hoppträning på gång

2013-11-21 / 14:23:49
idag är det dags för hoppträning och jag känner mig riktigt taggad! stokes har verkligen gått på bra dom här dagarna och det känns som om det går framåt nu. vi pratade sist om att det kommer bli mycket gymnastikhoppning, vilket är riktigt bra. så jag känner mig fit for fight ikväll :) men det blir väl standard som vanligt med att svänga in på donken en sväng och köpa glass innan ;)
 
annars så vet jag inte om jag har så himla mycket att berätta. det händer inte sådär jättemycket just nu. men jag mår bra och livet rullar på :)
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

klent.. kan bli bättre!

2013-11-19 / 21:44:18





(1) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Samma livslust som en disktrasa

2013-11-19 / 16:21:24
kunde inte låta bli att låna denna ↑ klockrena repliken från Clara Henry. 
 
det är dag 2 nu som jag är hemma då jag är sjuk. allt från att ha ont i huvet till att må illa.
men nu är det bättre och de blir skola imon. men iaf tur man har Greys och roa sig med hele dagen :) 
 
Nicki har vilat sen i lördags och jag tänkte skritta ut imon. men denna gången MED ridbyxor, ridstövlar och bett.
hahhaaha i lördags så skulle jag skritta ut en liten sväng. blev inte så mkt skritta om man säger så. hehe
red på en väg där jag brukar galoppera och köra lite kondition på. klart ponnyn kmr ihåg det, hon är ju inte dum.
uppförsbacken som kmr på engång blev alldeles för kul för att kuna hålla sig. hon pep, körde ner huvudet och sprang på tvären. kunde därför inte låta bli att galoppera liiite bara. hon är ju så rolig. hihuhihu HON STACK. 
raceade på som bara dennnn. SÅ kul att jag varken kunde sluta le elr sluta skratta. sen skulle jag skritta.
not really.. gick på tvären, frustade och ville bara explodera. inte det bästa för den som hatar att rida utan ridstövlar.. never again ;)
 
jag bara skrattade och klappade henne och log med hela ansiktet. jag bara älskar när hon är busig och glad.
fy vad jag älskar min ponny! ♥
 
 

(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Blått hår kanske?

2013-11-17 / 21:47:00
ja studsboll är nog vara det ord som skulle passa bäst på Stokes idag. herregud va han var pigg! jag tänkte att han skulle kunna vara iallafall lite trött efter gårdagens dressyr, men haha nej.. han var så glad och pigg så :) vilket inte gör mig någonting, är bara härligt att få rida en glad ponny :)
 
imorgon ska jag klippa mig.. shit shit shit känns det som om typ... men en sak är klar och det är att ALLA slitna toppar ska bort, så ska det bli iaf! sen när mitt hår har blivit lite starkare och så, så ska jag kanske färga det blått, tycker det verkar vara så sjukt fränt. hade velat testa på nått nytt. nu har jag haft mörktbrunt hår och (h)ombre, så blått skulle verkligen vara en förändring ;)
 
Hair
 
Tumblr
 
The Holidays - Halloween / Ombre
 
det skulle faktiskt vara riktigt fränt... aja vi får väll se då vad som händer ;)
 
 

(1) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

synd bara att ponnyn har höstlov

2013-11-17 / 19:29:23
shit vilken super clinic! de va Jens Fredricsson som va där. de stora hela handlade mycket om grundridning.
vikthjälper, rakriktning, rida med kroppen inte handen.
mycket basic, men sååå mycket basic som man verkligen behöver! jag blev väldigt inspirerad och har tänkt efter på vad jag och Nicki kan utveckla och kämpa på. han gav bra tips på galoppombyten och hur man får hästen i balans.
 
åhåhåhå jag blev så inspirerad och vill rida nuuu. men såklart har ju ponnyn höstlov. MEN jag ska hålla
i den här inspirerade-andan och ta mig tid att tänka och bli en bättre ryttare!
 
 

(0) kommentarer Kategori: Clara / länk