C&N 1m Orsa VINST !!

2013-03-31 / 22:01:03


(0) kommentarer Kategori: videor / länk

   

Med misstag kommer kunskap

2013-03-31 / 17:38:07
riktigt nöjd med tävlingen idag. red på 0 fel i 80 cm och 8 fel i 90 cm. nu när jag kollar på filmen sen 80 cm så ser jag hur mycket bättre sits jag har fått. jag lutar mig inte alls lika mycket framåt och jag har bättre blick, så den klassen är jag riktigt nöjd med :) 
 
jag har inte sett filmen från 90 cm än, men jag är rätt nöjd med den rundan också trots dom 8 felen. först stannade han en gång på hinder nummer 5 som var ett räcke med bommar som såg ut som polkagrisar. vi hade ju hoppat över det i förra klassen, men jag plockade bort för mycket av galoppen och hann inte riktigt räta upp mig så jag hamnade lite för långt fram, där av stannade han. sen rev han på sista hindret för jag trodde att han skulle ta ett stort språng och hoppa av tidigt men då valde han att lägga in ett och då blev det som en hiss kändes det som, rätt upp och rätt ner. 
 
men det är bara och träna, och även fast jag är en såndär som inte gillar att misslyckas så måste man göra det också. för med misstag kommer kunskap. så nu laddar vi om tills linda-träningen på söndag! :)
 
/ Emmy

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

C&N Orsa 90

2013-03-31 / 16:41:25


(0) kommentarer Kategori: videor / länk

   

Dagens startlistor

2013-03-31 / 09:27:06

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Tävlingsdax

2013-03-31 / 09:14:32
ja men då kör vi då - tävlingsdax idag! har sprungit i stallet nu på morgonen och letat bland massa saker så jag ska kunna ha någon sammanhängade outfit ;) det blir HV Polo-schabraket, ohlalala. var uppe kvart över sex imorse, hade två grejer att göra innan jag skulle åka till stallet - äta lite och limma mitt swarovski-pannband. jag kan säga att jag tror jag kunna ha sovt minst en halvtimme till, för jag åt på 5 minuter och sen limmade mamma..... äh, skulle ändå ha behövt gå upp förr eller senare ;)
 
haha, kom på igår innan jag stack till olivia att jag skulle ju igentligen baka tills idag, så nu på morgonen efter vi hade vart hos hästarna så fick mamma ställa sig och baka. hehe..... men hon sa att hon ändå skulle baka, så äh, då kunde hon lika väl göra min också ;)
 
/ Emmy
 
 

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Påsk a la Ringséns

2013-03-30 / 22:40:19

Påskfirande hemma hos Ringséns = käka så mkt godis så du sprängs och tryck i dig tacos som grädden på moset.

Ja, så kan man ju också göra. Men förutom att ha käkat mig mätt på allt för mkt godis så har jag varit ute och ridit på Nicki idag. En lagomt lugn tur tsm med Emmy och Stokes.
Busibus va Nickiskrutt idag, hehe.

Imon vilar hon och jag är på Pay n Jump och hjälper till största delen av dagen :)
/Clara


(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

4 hours left

2013-03-30 / 12:08:32

tjena. dör väll lite smått här i baksätet då.. 4 timmar kvar, yes! känns så himla skönt att få komma hem och tävla imorgon och sen ha en veckas påsklov. underbaaaart! fast det var inte längesen vi var borta från skolan i tre veckor med lov och prao, men äääh, det gör väll inget ;)

om klockan inte hinner bli för mycket idag så tänkte jag rida stokken lite och känna av inför tävlingen imorgon. jag ska hoppa 80&90 cm, så jag är grymt taggad :) om man kollar på hur det har gått dom senaste månaderna för våran del så är jag riktigt stolt över både min och hans utveckling - tillsammans. så att starta 80&90 cm imorgon känns lätt som en plätt faktiskt. det är klart, han behövs ridas på ett visst sätt, men jag har hittat dom flesta knapparna nu ;)

/ Emmy


(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Anmäld till Säker hästtränings kurs!

2013-03-29 / 21:35:25
för bara några minuter sen skickade jag och mamma iväg min anmälning till en kurs som kommer handla om säker hästträning. kursen är 3-5 maj men jag ska bara vara med på lördagen och söndagen. på lördagen ska jag först gå en teorikurs om lite allt möjligt och sen på eftermiddagen ska jag gå steg 1. på söndagen blir det sen steg 2. 
 
kursen hålls för Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist. hon har jobbat som ridande polis och nu mera håller i föreläsningar och kurser om säker hästträning och häst i trafiken osv..
 
jag är lite nervös inför detta faktiskt... inte för att det är läskigt att gå på kurs eller så, men jag ska ändå åka bort över helgen med min ponny och träna för en polis. men jag är mest supertaggad :D
 
/ Emmy

(2) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Vi är normala...

2013-03-29 / 16:58:49

Såhär kan en helt vanlig med Paulina se ut..


(1) kommentarer Kategori: videor / länk

   

Kan inte vara annat än nöjd

2013-03-29 / 15:46:00

Dubbel nolla i 90 preciiiis utanför placering. Och i 1m så va vi de enda som va felfria och kom till fas 2!! SEGER !!

Jag kan inte va annat än nöjd över dagen.

Jag älskar den här ponnyn /Clara


(1) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Den finns mitt i skogen, en oväntad glänta, som bara kan hittas av den som gått vilse.

2013-03-29 / 14:38:19

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Spruta som får hästen att sluta hosta

2013-03-29 / 14:03:01
Läste om denna lilla "uppfinning". Det är alltså en spruta som ska ges dagligen till en häst som hostar. Sprutan gör så hästen slutar hosta i en hel dag (enligt deras marknadsföring) och renar luftvägarna för hästen. Den innehåller t ex honung, mentol, eukalyptusolja, citronsaft, Aloe Vera, äppelcidervinäger och etanol. 
 

(0) kommentarer Kategori: Tips / länk

   

sur ? nej. förrvirrad ? ja.

2013-03-29 / 10:49:18
dethär är till alla som tror att jag är sur eller förbannad, nej det är jag inte, jag är bara förvirrad. och vad har hänt då ? livet har hänt. jag lever bättre än bäst just nu, men det finns alltid nått som inte stämmer här i livet. jag hade hoppats på att det bara skulle bli en småsak utav det så man sen lätt skulle kunna lämna det bakom sig och gå vidare. aldrig i livet häller att det skulle funka. just say'in.
 
/ Emmy
 
B56bbd677b841a0d11659fbe8a3d746f_large

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Sweet shoppingday

2013-03-28 / 19:34:24
har varit en heldag med bara massa shopping med mamma och susanne. först när vi kom till Frölunda torg så hann vi bara gå in på en butik och köpa en tröja till mig, sen gick brandlarmet :o omg omg omg..... folk bara rusade ut ur gallerian, och eftersom den inte är så liten så var det ganska mycket folk som skulle ut... alla på en gång... men så udda som min mamma är så är det ända hon kan få ur sig när i har kommit till bilen är "och vi som äntligen hade hittat en bra parkeringsplats....." haahah mamma då ;)
 
jag fick ett par nya byxor från Bikbok som är huuur sköna som helst. jag har fått en ny Timberland tröja, två nya iPhone-skal och lite sånt. köpte ett "hemma schabrak" på Börjes också, kände att jag behövde ett sånt. jag är ju sååå duktig att köpa tävlingsschabrak men jag tänker ju aldrig på att man inte kan rida ut i JW-schabrak för 700kr..... en av många smarta sidor hos mig var framme ;)

/ Emmy

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Nyaste favoriten !!

2013-03-28 / 15:49:36

Dunkar högtalarna 24/7 med denna låten! Love it!
Nu ska jag ut i solen och rida skäckisar x2 båda ska få chilla lite.
Imon rullar ekipaget mot Orsa för tääävling taggataggataggatagga.
/Clara


(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

Roadtrip

2013-03-28 / 14:26:13


(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Vilse i Kungsbacka

2013-03-28 / 12:37:31

ja, så känner jag mig nu ungefär.. alla gator och torg ser exakt likadana ut och alla tjejer går runt i jeffrey cambell skor... ääähhh, fuck that shit. jag stylar runt i rosa converse och träningsbyxor ;) orka va som alla andra här. jag hittade en skit fin vårjacka också som mamma tänkte köpa tills vi kollade på prislappen, 2695kr.... sweet..... nej men det är seriöst tur att mamma har varit här x antal gånger så vi inte är så vilse ändå ;) bloggar mera när jag har kommit hem.

men jag har fått ett "hemma schabrak" från Börjes, det är helt vanligt blått bara, och sen en tröja från Timberland.. det kommer nog mera ;)

/ Emmy


(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

112 aina

2013-03-27 / 21:43:23
 
112 aina, så klockren serie säger jag bara....

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Hurtig tooodayj

2013-03-27 / 20:46:22
ojojoj, nu känner jag nog nästan inte igen mig själv... på två dagar har jag varit och gått närmare en mil. herregud, börjar jag bli sjuk eller nått? :o jag har väll varit den typen som tränar, men såhär mycket, no way. haha, nejdå men jag tänkte faktiskt börja ta tag lite mera i min träning och försöka träna mera själv den tiden jag har över.
 
men ikväll ska jag kolla på det nya Grimm avsnittet, OMG OMG OMG :o jag kan lova er redan nu, att det kommer sluta med att jag sitter och skriker att dom måste göra längre avsnitt. för nu äre läskigt spännande, nej usch, nu kan jag inte vänta längre..... tillsammans med min fanta strawberry & kiwi ska jag mysa ner mig i soffan ;)
 
/ Emmy

(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Tänk på det killar

2013-03-27 / 20:29:36
hahaha, lästa detta, åååhåhhh kan inte sluta skratta.......
 
idag kom Havrepappa's del 2 ut av boken "Hästtjejer för dummies", och såhär lyder en bit utav den:
 

Kapitel 2: Att dejta en hästtjej


Att dejta och uppvakta en hästtjej kräver en helt annan uppsättning av färdigheter än att dejta en vanlig tjej. Tvärtemot vanliga tjejer så kommer du förmodligen komma undan med att tala om för din hästtjej att hennes mamma är konstig, men gud nåde dig om du säger något nedlåtande om hästen. Den första gången du träffar hennes häst så säger du: -Så sööööt han är! Detta måste göras med en stor beundran i rösten. Om du är osäker, öva hemma innan du åker till stallet.

Det är dumt att säga någonting annat än meningen ovan om hästen, men om du känner dig extremt vågad så kan du möjligen sträcka dig till att säga att hästen har snälla ögon eller att den har en vacker färg. Jag är medveten om att nittionio procent av alla hästar har någon nyans av färgen brun, men det spelar ingen roll. För en hästtjej så kan färgen mellanbrun vara minst åtta olika färger, så ge dig inte ut på den hala isen genom att försöka namnge den bruna färgen på hästen, nöj dig med ”fin färg”, punkt.

Om hästen biter dig när du klappar den, lipa när du kommer hem! När det händer så sväljer du gråten och säger med (spelad glad) röst: -Jag tror att han/hon är hungrig, skall jag hämta en morot? På tal om morötter så är dessa långt mer gångbara att ta med sig som present på den första dejten än blommor. Visst, du kanske ser lite fånig ut när du står där utanför dörren, uppklädd och välkammad med en knippe morötter i handen, men tro mig, att ha med sig en present till hästen kommer att löna sig på mer än ett sätt.

När det kommer till saker att göra på den första dejten så är rent generellt sätt alla hästrelaterade aktiviteter bra. Förmodligen kommer hennes tidsbrist ändå att leda till att er första dejt kommer att bli mellan den första och andra klassen i cafeterian på en hästtävling mitt ute i ingenstans samtidigt som hon studerar de som rider medan du pratar och försöker göra ett gott intryck.

En hästtjej bränner minst fyratusen kalorier per dag i form av stallarbete och ridning. Att ta henne till en restaurang där de serverar två korslagda sparrisar på ett fat fungerar enbart om ni först har tagit vägen förbi McDonalds eller liknande. Att hålla en hästtjej mätt är en mycket bra överlevnadsstrategi. En varm och mätt hästtjej är en lycklig hästtjej.

Som tidigare nämnt så går vägen till en hästtjejs hjärta via hennes häst. Ju mer du intresserar dig för hennes häst, och hennes ridning, desto bättre är det. Var intresserad och ställ så många dumma frågor du kan komma på i ämnet. Din okunskap kommer det första året, eller två, ändå räknas som ”gulligt”. Därefter bör du vara försiktig med alltför dumma frågor eftersom dessa kommer att uppfattas som att du inte har lyssnat på vad hon sagt.

Om du vill träffa din nya flickvän ibland så gör du klokt i att åka med henne till stallet. Hon kommer inte att prioritera varken bort eller ner hästen bara för att du har dykt upp i hennes liv. Inbilla dig aldrig att du är jämbördig med hästen i viktighet, det är en dödssynd.
Om hon någon enstaka gång skulle välja att göra någonting med dig istället för att åka till stallet så har du verkligen lyckats. Då är du viktig i hennes liv. Att välja att bort en kväll i stallet är en riktig kärleksförklaring för en hästtjej. Förstå detta och visa din innerliga tacksamhet.

Att åka med din hästtjej till stallet är en mycket skrämmande upplevelse de första femtio gångerna. Hennes stallkamrater kan verka otäcka och elaka, men var lugn de kommer inte äta upp dig, hur söt du nu än är. Hästtjejer stjäl inte varandras pojkvänner hur som helst, de är vana vid att välja hingst med omsorg, även om tjuvbetäckningar existerar i hästvärlden.

Vill du göra intryck på din hästtjej, vilket kanske kommer löna sig när ni kommer hem igen efter sex timmar (om hon inte somnar på soffan) så erbjud dig att hjälpa till. Det finns gott om saker att göra i stallet som inte tvingar dig att vara nära den stora, och mycket skrämmande, hästen. Att packa höpåsar kan vara den tråkigaste sysslan som gud har uppfunnit (likställd med att sila sand i Sahara), men tänk på att det kan föra bra saker med sig lite senare.

I det här tidiga skedet av förhållandet så finns det gott om fällor att falla i som icke hästkunnig nybliven pojkvän till en hästtjej. Regel nummer ett kan du redan vid det här laget: Du är blott en flugskit på väggen i hästens box när det kommer till viktighet. Försök aldrig att spela ut dig själv emot hästen för du kommer bara att torska så hårt att Hitler kommer att framstå som en segrare i jämförelse.

Regel nummer två: Ingen häst i stallet är bättre än din flickväns häst och ingen rider bättre än vad hon gör. Det spelar ingen roll om så Tortilas (känd häst) står i boxen bredvid din flickväns feta ponny. Hennes häst är ändå finast och hon rider bäst i hela världen, punkt. Jag vet, vis av erfarenhet att man lätt villar bort sig i förklaringar efter en dum kommentar, så håll hårt på denna regel.

Säg inte nej eller ifrågasätt om din hästtjej säger att hon vill köpa en ny sadel, stövlar eller något annat svindyrt. Det är fortfarande flera år bort innan du lite milt åtminstone kan börja protestera emot sådana saker. Du behöver inte uppmuntra henne, men lyssna, nicka och säg något ganska neutralt. Trots allt är det (förhoppningsvis) inte dina pengar som går åt, även om nu er gemensamma semester försvann i ett par nya stövlar.

Mitt viktigaste tips i det här skedet tidiga skedet av förhållandet är att följa med strömmen, kämpa inte emot för då kan du bara förlora. Med en hästtjej så följer det (minst en) häst. Det är en del av paketet. Gilla läget och du kommer förmodligen att klara dig fint genom den här första förälskelsefasen i ditt förhållande med en tjej som inte är som andra tjejer. Annorlunda? Absolut, men så mycket bättre!

Åhhhhh, kan fortfarande inte sluta skratta !


(0) kommentarer Kategori: Övrigt / länk

   

Tanka beeeensin

2013-03-27 / 15:51:44


(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

On my way

2013-03-27 / 12:56:23

åååh herregud va man blir trött av att åka bil :o tror jag kommer somna faktiskt, är helt slut! men, solen har varit med oss hela resan (än så långe) så jag har käkat glass, hehe ;) men när jag kollade närmare på den så stod det 240 kcal, och det var inte bra!! jag och paow som var ute och gick igår och brände 345 kcal..... nej, inge mera sån glass iaf för min del ;)

nu tror jag att jag tänker sova faktiskt, jag är så himla trött....

/ Emmy


(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Stallet

2013-03-27 / 10:06:59


(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk

   

Möte då

2013-03-27 / 07:37:07

Drog iväg mot Borlänge direkt efter skolan igår. Först föreläsning om Att äta rätt. Väldigt bra, och man förstod att man behöver inte utesluta tex socker för att man kanske tycker att det är, ja socker. Tar man ngt annat och sen lite sött, jämnar de ut sig. Unna dig själv ibland och lite till. Provade Team jackor och fick Mellis bok från Leksandsknäcke och en schnyyg mössa.

Nicki vilade eftersom det blev lite sent men idag ska det trimmas! Och på fredag är det tävling som gäller. 90 & 1m.

Nu drar jag mig t skolan!
/Clara
Cheese cnake som fanns med i Mellis boken :-)


(0) kommentarer Kategori: Clara / länk

   

har inte tid

2013-03-26 / 22:45:22

efter att ha varit ute och gått i 50 minuter med paow och sen setat i nästan en timme och läsa massa om hinduismen så kan jag bara konstatera att man bli himla trött... mina ögonlock känns som cementblock, men jag ska blogga mera från bilen tomorrow :*

/ Emmy


(0) kommentarer Kategori: Emmy / länk